B Hair Clinic
Saç Ekiminin Tarihsel Gelişimi ve Uygulanan Teknikler
Saç Ekiminin Tarihsel Gelişimi ve Uygulanan Teknikler

Saç ekimi bu alanda uzmanlaşmış bilim insanlarıyla birlikte büyük bir devrim yaşamıştır. Saç ekimi ile iyi bir kozmetik sonuç elde etmek için yeterince yoğun bir doğal saç çizgisi oluşturmak gerekir. Tanımlanan metotlarla, saç dökülmesine kalıcı çözüm bulunmuştur.

Erkek tipi kellikte 'donör hakimiyeti' kavramı ilk kez 1959'da yayınlandığından beri, oksipital kılların neden dökülmeye dirençli olduğu belirsizliğini koruyor. En çok kabul gören sebep ise oksipital saçlı derinin androjenlere bağımlı olmamasıdır. Sebebi ne olursa olsun, hem kadınlarda hem de erkeklerde saç dökülmesi için yapılan saç ekimi, ensedeki kalıcı ve dökülmeye karşı dirençli saçların olarak kullanılması ile karakterizedir.

Yaygın olarak kullanılan bir saç ekimi tekniğine foliküler ünite nakli (FUT) denir. Bu teknik, donör bölgeyi tıraş etmeyi ve saç köklerini toplamak için eliptik bir kesi yapmayı içerir. Grefti alacak alıcı alana kadar elipsin boyutları hesaplanır. Yara izini en aza indirmek için donör bölge dikkatlice kapatılır. Büyütme altında, saç kökünün ek dokuları ve çevreleyen epitel, toplanan saç taşıyan deriden ayrılır. Bir, iki veya üç folikül kümesine sahip greftler, soğutulmuş tuzlu su ile Petri kaplarına yerleştirilir. Greftler daha sonra alıcı alana uygun şekilde yerleştirilir. FUT'un aksine FUE, bir veya iki köklü foliküler üniteleri dönor bölgesinden almak için dairesel kalın uçlu içneler kullanan bir yöntemdir. Ayrıca FUT tekniği ile karşılaştırıldığında FUE daha üstün sonuçlar verebilir ve daha fazla miktarda folikül ekimi yapılabilir. FUT tekniği sonrası iz kalırken FUE izsiz bir alternatif sunuyor. FUE'nin FUT'a göre bazı avantajları olduğu gibi bazı dezavantajları da vardır. FUE, prosedür için daha fazla zaman harcanması, dayanıklılık ve düzgün bir şekilde toplanacak kadar kısa saç gerektirir.               

                           

FUT ile FUE tekniği arasındaki farklar

FUE yöntemine göre daha modern bir teknik olan DHI, saç kökü toplama açısından FUE ile karşılaştırılabilir, ancak köklerin implantasyonu için farklı araçlar kullanır. Her bir kaleme, döner alanından toplanmış olan foliküller alındıktan sonra 1 ila 3 saç kökü içeren bir mikrogreft yüklenir ve daha önce kanal açılmamış olan alıcı alana implante edilir. FUE ile karşılaştırıldığında, bu prosedür uygulayıcıya alıcı bölgeyi daha yoğun greftleme yeteneği sağlarken daha az hasara ve kansız bir alana neden olur. Ayrıca, diğer nakil tekniklerinden farklı olarak, bu işlem ekim için kanal açmayı gerektirmez.

DHI ile FUE tekniği arasındaki farklar